9 Aralık 2009 Çarşamba

Festonun Görüntü İşleme Teknolojileri

Festo firması görüntü işleme teknolojilerinde marka olmayı bilmiş bir firmadır. Firmanın otomasyon alanında kullanıma sunduğu bir çok ürün vardır.  Bu yazıda makinaların pozisyon kontrollerinde yüksek hassasiyetle çalışmasını ağlayan bir sistem tanıtılacaktır:


İş parçalarının pozisyon ve dönüş aşaması tanımlaması, eksenlerde yüksek hassasiyetli pozisyonlama, iki boyutlu kalite kontrolü ve tip tanımlaması.
SBOx-Q kompakt kamera sisteminin gerçekleştirmede zorlanmadığı işlemlerden birkaçı.




Bu ürün ailesinde yer alan yeni, “akıllı” sistem: uygun fiyatlı, Wide VGA sensörlü (çözünürlük: 750 x 480) SBOx-Q-R3x-WB kompakt kamera sistemidir. VGA versiyonuna kıyasla daha yavaş bir veri değerlendirme hızının sakıncalı olmadığı, CPI networküne entegrasyon için gereken CAN-Bus birimine ihtiyaç duyulmadığı uygulamalarda kullanılır.
Festo MTR-DCI tip motor biriminin HSP handling modülüne entegrasyonundan sonra şimdi de HSW tip high speed modülü HSW-AE adı altında elektriksel tahriklerın saflarına katılıyor.
İş parçalarının pozisyonunu 90° açıyla değiştirmede kullanılan elektriksel versiyon 10, 12 ve 16 mm olmak üzere üç ayrı ebatta mevcut.
Aynen HSP-AE’de olduğu gibi programlama burada da MTR-DCI’ın kontrol paneli üzerinden veya FCT yazılımı aracılığıyla gerçekleşiyor.
HSW-AE’nin sunduğu avantajlar:
• İsteğe göre pozisyonlama
• İsteğe göre hız seçimi
• Yumuşak hareket akışı
Farklı hızlarda yerleştirme uygulamalarında, ince iş parçalarının istiflenmesinde, birbirinden farklı iş parçalarının handling’inde ideal.


Yazının orjinali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder